fbpx

Otsing

Muinasjutud Mikkeli muuseumis. Hollandi muinasjutt 21.02.2021 | 13.00

Mikkeli muuseum
Pilet
14 €

Ühekordsel külastusel on perehommiku pilet 14 eurot (kuni kaks täiskasvanut ja pere alaealised lapsed)

Foto: Yulia Bogacheva
Pereüritus

Muinasjutud Mikkeli muuseumis. Hollandi muinasjutt

See lugu viib meid merereisile ja kuulama Hollandi muinasjuttu. Julged maadeavastajad, võimsad merereisid, nimekad tähetargad ja kuulsad kunstnikud – kõik see kuulub Hollandi ajalukku. Hollandist on pärit näiteks maadeavastaja Abel Tasman, kes jõudis esimese eurooplasena 1642. aastal Uus-Meremaale. Hollandi päritolu täheteadlane ja kartograaf Petrus Plancius kirjutas palju reisikirju, koostas laevakaarte ja leiutas uue meetodi pikkuskraadide leidmiseks. Perehommiku keskseteks teemadeks on meri, taevatähed ja avastamisrõõm, mida saadavad kaunid meremaalid, lõbusad mängud ja põnevad lood.

17. sajandil hakati Delfti linnas valmistama sinivalget Delfti fajanssi ja seal tekkis uus eriline maalikunsti suund. Vaatame koos merd kujutavaid pilte ja saame teada, kuidas vanasti merereisidel taevatähtede abil orienteeruti. Hollandi muinasjutt meile sellest, miks merevesi on soolane. Iga osaleja saab kohtumiselt kaasa omatehtud lipu kujuteldavalt purjelaevalt, millega muinasjutulisele reisile mindi. 

Iga kuu ühel pühapäeval kell 13.00 ootab südamlik ja tark muinasjutuvestja külla 5–9aastaseid lapsi muinasjuttu kuulama ja meisterdama. „Muinasjutud Mikkeli muuseumis“ sobib kogu perele, sest vanad muinaslood aitavad lastel ennast kergemini muuseumikeskkonda sisse elada ja saada põnevaid elamusi. Igal kohtumisel vaadeldakse ühte teost ja loetakse samalt maalt pärit muinasjuttu. Tunni lõpus aitab tekkinud tundeid väljendada ja teadmisi kinnistada põnev loovtöö. Muinasjutud Mikkeli muuseumis ei lõpe kunagi …

Muuseum jätab õiguse teemasid vajadusel muuta.

Perehommik kestab kuni 90 min.

Perehommikute kava